De Renault Kangoo E-Tech Electric is een elektrische bestelwagen die is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van kleine bedrijven en koeriersdiensten die een compacte, zuinige en milieuvriendelijke voertuig nodig hebben om goederen en pakketten te vervoeren in stedelijke gebieden. Deze elektrische bestelwagen heeft een maximale laadruimte van 4,6 kubieke meter en een maximaal laadvermogen van 650 kg, waardoor het een veelzijdig voertuig is dat geschikt is voor verschillende soorten ladingen. Natuurlijk is het wel zo dat menigeen sceptisch tegenover elektrisch rijden staat, zeker onder de zakelijke rijders zoals zij die in de pakketdiensten werken. Daar gaat het drukke bestaan immers niet goed samen met het uren te staan laden. Gelukkig kan de Renault Kangoo E-Tech Electric behoorlijk snel laden, namelijk met 90kW per uur.

Bij het instappen in de Renault Kangoo E-Tech Electric valt meteen op dat het interieur ruim en licht is. De bestuurdersstoel is comfortabel en biedt een goede zitpositie. Het dashboard is modern en overzichtelijk, met alle belangrijke informatie zoals de snelheid, de batterijstatus en de afstand tot de volgende laadpaal duidelijk zichtbaar. Het grote touchscreen-systeem in het midden van het dashboard biedt eenvoudige toegang tot de navigatie, het infotainment-systeem en de instellingen van het voertuig.

De Renault Kangoo E-Tech Electric is een compacte bestelwagen die ontworpen is voor stedelijke omgevingen. Hij heeft een opvallend design en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, waaronder wit, grijs en blauw. De Kangoo E-Tech Electric is voorzien van een volledig elektrische aandrijflijn en biedt een efficiënte en milieuvriendelijke manier om vracht te vervoeren in de stad. Een van de eerste dingen die opvalt tijdens het rijden in de Kangoo E-Tech Electric is de stilte. Omdat de bestelwagen geen verbrandingsmotor heeft, is er geen geluid van een uitlaat of motor te horen. Dit maakt het rijden in de Kangoo E-Tech Electric een aangename ervaring, vooral in drukke stadsverkeer.

Het rijden in de Kangoo E-Tech Electric is zeer comfortabel. De bestelwagen heeft een comfortabel interieur met ruime stoelen en voldoende beenruimte. Het dashboard is overzichtelijk en gemakkelijk te bedienen. De bestuurdersstoel is in hoogte verstelbaar en biedt een goed zicht op de weg. Het stuur is ook verstelbaar, wat het gemakkelijk maakt om de beste rijpositie te vinden. De Kangoo E-Tech Electric heeft een krachtige elektromotor die zorgt voor een soepele en responsieve acceleratie. Dit maakt het gemakkelijk om in te voegen in het verkeer en om snelheid te maken bij het wegrijden bij verkeerslichten. De bestelwagen heeft een maximumvermogen van 75 pk en een koppel van 225Nm.

Het rijden met de Renault Kangoo E-Tech Electric is een plezierige ervaring. De elektromotor levert een riant vermogen waardoor de bestelwagen vlot en soepel accelereert vanuit stilstand. De topsnelheid van de Kangoo E-Tech Electric is begrensd op 130 km/u, wat meer dan voldoende is voor stadsverkeer en snelwegritten. De besturing is licht en nauwkeurig, waardoor de bestuurder gemakkelijk door smalle straatjes en drukke verkeerssituaties kan manoeuvreren. Wel is het zo dat de actieradius is niet meer dan 200 kilometer afstand voorziet. Daarna is de koek echt op en wordt het laden. Daarmee is de Renault Kangoo E-Tech Electric zeker een interessante optie voor de koeriersdiensten die op kleine afstanden rijden. Moet je een stuk verder zijn, dan valt het te overwegen om je zoektocht uit te breiden.