Onder de motorkap van de BMW 440i Cabrio schuilt een krachtige zescilindermotor met 374pk die de adrenaline door je aderen doet stromen. Met een vermogen dat gemakkelijk te temmen is, levert de 440i Cabrio snelle acceleraties en soepele vermogensafgifte. Of je nu over de snelweg raast of op bochtige landweggetjes rijdt, de prestaties van deze BMW laten niets te wensen over. In combinatie met het flamboyante uiterlijk is dit een lust om in te rijden.

Het exterieurontwerp van de BMW 440i Cabrio is een combinatie van strakke lijnen en vloeiende rondingen, waardoor hij een tijdloze uitstraling heeft die indruk maakt, waar je ook rijdt. Met het dak open geniet je van de ultieme vrijheid en de wind door je haren, terwijl het dak gesloten zorgt voor een comfortabele en stille cabine. Achterin is er wel behoorlijk wat turbulentie, vooral wanneer de snelheden boven de 80 kilometer per uur komen. Voorin zit je zelfs met 130 kilometer per uur prima, zonder dat je snel last hebt van de wind of van kou. Dat komt mede dankzij het feit dat de auto is uitgerust met een optie waarbij hete lucht in de nek van de bestuurder en bijrijder wordt geblazen.

De geluidsisolatie is goed op orde. Het interieur is doordrenkt van luxe, met hoogwaardige materialen, verfijnde details en geavanceerde technologieën. Het ergonomisch ontworpen dashboard en de comfortabele stoelen bieden een uitnodigende omgeving voor lange ritten. De stoelen hebben een lange zitting voor de bovenbenen en voorzien in voldoende zijdelingse steun. Wanneer je met z’n tweeën op pad bent, kan je met behulp van een windscherm de turbulentie aan boord verminderen. Verder valt op dat je – wanneer je de bagageruimte in ogenschouw neemt – te maken hebt met een verrassend ruime wagen. Er gaat 385 liter in het kofferruim, en dat is meer dan bijvoorbeeld een moderne Volkswagen Golf hatchback of een vergelijkbare C-segmenter. Dat is bijzonder, want daardoor kan je ook een weekendje weg, zonder dat er een extra auto hoeft mee te rijden. Tenzij je natuurlijk kinderen hebt, want dan gaat er nog veel meer mee. Worden die wat groter, dan is de auto zeker geschikt om mee te nemen op vakantie.

De BMW 440i Cabrio is meer dan alleen een krachtpatser. Met innovaties zoals adaptieve demping en elektronische stuurbekrachtiging biedt deze cabriolet een verrassende rijdynamiek, waarbij hij zich aanpast aan verschillende rijomstandigheden. Dankzij het chassis en de uitgebalanceerde gewichtsverdeling manoeuvreer je moeiteloos door bochten en geniet je van een responsieve en plezierige rijervaring. Bovendien zorgen geavanceerde rijhulpsystemen voor extra veiligheid en gemoedsrust onderweg. Ondertussen roffelt op de achtergrond de smeuïge zescilinder, die je bij tijd en wijle trakteert op een uitdagend geplof. De automaat – afkomstig uit de stallen van ZF – zorgt voor een geruisloze versnelling, je hebt nauwelijks door dat de bak aan het versnellen is.

De BMW 440i Cabrio is een meesterwerk dat alle zintuigen prikkelt. Met zijn krachtige prestaties, tijdloze elegantie, luxe interieur en geavanceerde technologieën, overtreft hij de verwachtingen op veel fronten. Of je nu wilt genieten van een zinderende rit op kronkelende wegen of wilt cruisen in stijl langs de kustlijn, deze cabriolet biedt de ultieme rijervaring. De BMW 440i Cabrio is de belichaming van perfectie op vier wielen en laat je verliefd worden op elke kilometer die je rijdt.