Autoverhaal.nl ging op pad met de nieuwe Opel Combo Tour. Een ruimtewonder van jewelste. Wij namen de auto eerder dit jaar, toen het COVID-19 virus Europa nog niet bereikt had, mee naar de Oostenrijkse Alpen. Met vijf volwassenen en een heleboel bagage vertrok de redactie van Autoverhaal.nl in een afgeladen Opel Combo Tour richting de bergen. Een echte autotest waarin we de nieuwe Opel Combo Tour goed aan de tand hebben kunnen voelen. Ben jij benieuwd hoe dat is gegaan? Kijk dan hieronder de video!

 

De nieuwe Opel Combo Tour is geheel logischerwijs gebouwd in samenwerking met PSA. De auto is er een van een drieling; Peugeot Rifter (Partner in geval van bestelwagen), Citroën Berlingo en Opel Combo Tour dus. Van voren is de nieuwe Combo onmiskenbaar een echte Opel, met het neusje en de grill die compleet anders zijn dan zijn broertjes. Het achterste gedeelte van de drieling is gebouwd op het bestelwagenplatform van van de vorige generatie Partner en Berlingo. Van achteren zijn de auto’s dus, los van de lichtunits, identiek en lijken ze dus ook op de Peugeot en Citroën van de vorige generatie.

Opel zet voor de personenversie van de Combo volop in op comfort. De voorzijde van de auto staat daadwerkelijk ook een personenauto platform. Dat Opel inzet op het comfort van een personenauto is ook aan het rijgedrag te merken. De auto stuurt lekker strak en licht en ook is de Combo erg zacht geveerd. Dat zorgt er dan wel voor dat de auto in bochten soms wat overhelt. Op het gebied van motoren levert Opel 2 benzinevarianten en 3 diesels. Wij rijden in de 1.2 benzine met 110 PK en een handgeschakelde 6-bak. Een beproefde aandrijflijn die we al kennen uit verschillende modellen van PSA. Die motor is gewoon krachtig genoeg, zeker voor in een auto als deze waar het toch allemaal niet om snelheid draait. Ook de versnellingsbak is lekker soepel, die aandrijflijn is gewoon hartstikke prima.

Maar wat zijn dan de echte aankoopargumenten voor een Opel Combo Tour. De ruimte en zijn praktische gemak natuurlijk! En om te laten zien hoe praktisch de auto nu daadwerkelijk is namen wij de auto mee op wintersport. Met bijna 600 liter aan bagageruimte is de Opel Combo echt een grote jongen. Wie de achterbank plat legt beschikt zomaar over maar liefst 2600 liter bagageruimte, een echt ruimtewonder dus. En bovendien bevinden zich in de auto enorm veel handige opbergvakjes, zo kun je ook kleine of losse spullen erg goed kwijt.

Wat voor prijskaartje hangt er dan aan zo’n handig ruimtewonder? De Opel Combo is verkrijgbaar vanaf €28.500 en is daarmee bijna €1.000,- goedkoper dan de Citroën Berlingo en bijna €2.000,- goedkoper dan de Peugeot Rifter. Voor die 28,5 duizend euro krijg je de 1.2 benzinevariant waar wij mee onderweg zijn. Onze testauto is echter uitgerust met lederen bekleding, lichtmetalen velgen, een groot panoramadak en veiligheidssystemen als adaptieve cruise control, rijbaanassistent en actieve botswaarschuwing en dan kost de Opel Combo zomaar €36.000,-. Maarja, dan heb je wel hele fijne vakantievriend die echt van alle gemakken voorzien is.