De BMW M3 Touring, de langverwachte stationwagonvariant van de iconische M3-serie, is een indrukwekkende combinatie van snelheid, sportiviteit en praktisch nut. Deze auto is ontworpen voor autoliefhebbers die niet willen inleveren op prestaties, maar ook behoefte hebben aan extra ruimte en functionaliteit.

Wat meteen opvalt aan de BMW M3 Touring is zijn opvallende en agressieve ontwerp. De typische M-designelementen zijn duidelijk aanwezig, zoals de brede wielkasten, de kenmerkende grille en de dubbele uitlaatpijpen. Het is een combinatie van elegantie en kracht die de auto een sportieve uitstraling geeft, zelfs als hij stilstaat. De M3 Touring weet zijn afkomst als prestatiegerichte sportauto niet te verbergen en straalt dat al uit voordat de motor wordt gestart.

Onder de motorkap huist een krachtige motor die de M3 Touring zijn indrukwekkende prestaties verleent. De 3.0-liter zescilinder-in-lijn TwinPower Turbo-motor is gekoppeld aan een soepel schakelende automatische transmissie, wat resulteert in een verbluffende vermogensafgifte. Met een vermogen van meer dan 500 pk accelereert de M3 Touring in een oogwenk van 0 naar 100 km/u. De motor brult bij elke versnelling, waardoor de bestuurder wordt herinnerd aan de kracht die onder de motorkap schuilgaat.

Het rijden in de BMW M3 Touring is een ware beleving op zich. De sportieve ophanging en nauwkeurige besturing zorgen voor een directe respons op de input van de bestuurder. Of je nu op bochtige wegen rijdt of gewoon op de snelweg, de M3 Touring biedt een ongekende mate van controle en stabiliteit. Het adaptieve dempingssysteem past zich snel aan verschillende rijomstandigheden aan, waardoor de auto zowel geschikt is voor sportief rijden als voor dagelijks gebruik.

Het interieur van de M3 Touring ademt luxe en sportiviteit. Hoogwaardige materialen en ambachtelijke afwerking zorgen voor een premium uitstraling. De sportstoelen bieden uitstekende zijdelingse ondersteuning, waardoor de bestuurder zich echt één voelt met de auto. Het dashboard is voorzien van geavanceerde technologie, met een infotainmentsysteem dat gemakkelijk toegankelijk is via het intuïtieve iDrive-systeem van BMW.

Ondanks zijn sportieve aard is de BMW M3 Touring ook praktisch in het dagelijks gebruik. Het ruime interieur biedt voldoende hoofd- en beenruimte voor zowel bestuurder als passagiers, en de achterbank kan worden neergeklapt om extra laadruimte te creëren. De bagageruimte is verrassend royaal voor een sportauto, waardoor de M3 Touring geschikt is voor lange reizen of uitstapjes met het gezin.

Natuurlijk is er één aspect waar potentiële kopers rekening mee moeten houden: het brandstofverbruik. De BMW M3 Touring is ontworpen voor prestaties, en dat betekent dat hij niet de meest zuinige auto op de markt is. Het krachtige motorgeluid komt echter met een prijs, en dat is te zien aan het brandstofverbruik, vooral bij sportief rijden. Het is een compromis dat veel eigenaren bereid zullen zijn te accepteren voor de opwinding die de M3 Touring biedt, maar het is belangrijk om realistisch te zijn over de kosten van het rijden in een dergelijke high-performance auto. Reken bij sportief rijden op 1 liter per 6 kilometer, maar een slordige 1 op 14 wanneer je het rustig aandoet. Ja, ook dit model is zuiniger geworden ten opzichte van z’n voorganger.

Al met al is de BMW M3 Touring een indrukwekkende toevoeging aan de M3-serie. Het combineert de snelheid en sportiviteit waar de M3 om bekend staat met de praktische bruikbaarheid van een stationwagon. Het rijden in de M3 Touring is een opwindende ervaring die liefhebbers van high-performance auto’s zeker zal aanspreken. Ja, het brandstofverbruik is hoog, maar voor degenen die op zoek zijn naar een compromisloze sportauto met extra ruimte, zal de BMW M3 Touring zeker aan de verwachtingen voldoen. Dan maakt wat extra brandstof echt niet uit.