De Citroën ë-C4 is een elektrische auto die opvalt door zijn uiterst comfortabele rijervaring, fijn rijgedrag en modern interieur. Met een scala aan handige functies en comfortabele elementen is dit voertuig een aantrekkelijke optie voor wie op zoek is naar een elektrische auto met een vleugje luxe. Hoewel de ë-C4 veel te bieden heeft, zijn er enkele punten van overweging, zoals de beperkte ruimte onder de stoelen, het gebrek aan EV-informatie en de beperkende invloed van lage temperaturen op de actieradius.

Laten we beginnen met het sterke punt van de Citroën ë-C4: het comfort. De auto is ontworpen met het oog op rijcomfort, en dat is duidelijk voelbaar zodra je plaatsneemt in de bestuurdersstoel. De stoelen zijn uiterst comfortabel en bieden voldoende ondersteuning, zelfs tijdens lange ritten. Het interieur is ruim opgezet, waardoor passagiers voldoende been- en hoofdruimte hebben. Daarnaast is de ë-C4 voorzien van een geavanceerde vering, waardoor oneffenheden in de weg moeiteloos worden opgevangen. Het rijden in deze auto voelt als zweven over de weg.

Wat betreft het rijgedrag stelt de ë-C4 ook niet teleur. De elektrische aandrijving zorgt voor een soepele en stille rit. Het vermogen van de motor is voldoende om snel op te trekken en vlot in te voegen op snelwegen. De acceleratie van nul tot honderd bedraagt 9,7 seconden. De topsnelheid is 150 kilometer per uur, maar dat zal je niet snel behalen. Je kunt je eigen rijtempo eenvoudig bepalen. Bovendien biedt de ë-C4 verschillende rijmodi, waaronder een Eco-modus voor een efficiënter energieverbruik en een Sport-modus voor een meer dynamische rijervaring. Het stuurgedrag is responsief en de auto voelt stabiel aan, zelfs bij hogere snelheden.

Het interieur van de ë-C4 is modern en strak vormgegeven. Het dashboard is voorzien van een digitaal instrumentenpaneel en een centraal touchscreen-display dat gemakkelijk toegankelijk is. Het infotainmentsysteem biedt een scala aan connectiviteitsmogelijkheden, inclusief smartphone-integratie en spraakbesturing. Daarnaast zijn er handige functies zoals een draadloze oplaadpad voor smartphones en een geïntegreerd navigatiesysteem. Het interieur straalt een gevoel van kwaliteit en moderniteit uit, wat de rijervaring nog aangenamer maakt.

Helaas zijn er enkele aspecten van de ë-C4 die aandacht verdienen. Ten eerste is de ruimte onder de stoelen beperkt. Dit kan een probleem zijn voor passagiers die graag hun voeten onder de stoel vouwen.

Een ander nadeel is het gebrek aan specifieke informatie over het elektrische aspect van de auto. Hoewel de ë-C4 een elektrische auto is, is er weinig informatie beschikbaar over de laadtijden, laadinfrastructuur en andere EV-gerelateerde details. Dit kan frustrerend zijn voor mensen die nieuw zijn in de wereld van elektrische auto’s en behoefte hebben aan meer begeleiding en informatie. Het liefst heb je in een EV zoveel mogelijk informatie.

Tot slot wordt de actieradius van de ë-C4 negatief beïnvloed door lage temperaturen. Zoals bij veel elektrische voertuigen neemt de efficiëntie van de batterij af bij koud weer, waardoor de actieradius afneemt. Dit kan een punt van zorg zijn voor mensen die regelmatig rijden in koude klimaten of lange afstanden willen afleggen. We hebben de indruk dat de Citroën net iets gevoeliger dan gemiddeld is voor lage temperaturen.

Al met al is de Citroën ë-C4 een comfortabele en plezierige elektrische auto met een modern interieur en fijn rijgedrag. Het biedt een luxueuze rijervaring en heeft verschillende handige functies. Hoewel er enkele tekortkomingen zijn, zoals de beperkte ruimte onder de stoelen, het gebrek aan EV-informatie en de negatieve invloed van lage temperaturen op de actieradius, wegen de sterke punten van dit voertuig zeker op tegen de nadelen. Als comfort en rijplezier bovenaan je prioriteitenlijst staan, is de ë-C4 zeker het overwegen waard.