De Jaguar E-Pace is een luxe, snelle en comfortabele SUV die zich onderscheidt van andere modellen op de markt. Zowel optisch, als qua karakter. Scherpe lijnen kenmerken de koets, je merkt gelijk dat dit een Jaguar is. Daarbij helpt natuurlijk de felrode kleur, die een extra vleugje sportiviteit geeft aan het ontwerp. Vanaf het eerste moment dat je achter het stuur plaatsneemt, voel je de kwaliteit van het interieur. De materialen zijn van hoge kwaliteit en alles voelt solide en duurzaam aan. De stoelen zijn comfortabel en bieden goede ondersteuning, wat belangrijk is voor wanneer je lange afstanden rijdt.

Maar de E-Pace is niet alleen comfortabel, hij is ook snel. Dankzij de krachtige motor die – ondanks dat hij maar 1498 cc meet – weet hij een topsnelheid te bereiken van 216 kilometer per uur. Deze snelheden zou je minder snel verwachten van een SUV in plug-in-hybride trim. De 309pk aan vermogen en het koppel van 540Nm geven een flinke duw in de rug. Dit maakt het rijden op de snelweg extra leuk en zorgt ervoor dat je altijd voldoende vermogen hebt om in te halen. Ook het stuurgedrag is uitstekend en de auto voelt stabiel aan op de weg, wat vertrouwen geeft aan de bestuurder om de wat hogere snelheden te rijden. Natuurlijk gaat het niet alleen maar om snelheid, want het is ten slotte een plug-in-hybride, wat zou moeten betekenen dat je ook denk aan het milieu. Op de accu komen we pakweg 50 a 60 kilometer ver, netjes in deze klasse. In enkele uren zit hij weer vol aan de 11Kw lader, máár: hij kan ook snelladen! In dat geval zit je binnen een halfuur weer vol. Ideaal voor vertegenwoordigers die veel onderweg zijn en af en toe de snellader bezoeken. Zo druk je het verbruik.

Op het gebied van luxe heeft de E-Pace ook veel te bieden. Hij is bijvoorbeeld optioneel uitgerust met een groot panoramisch dak dat het licht in het interieur laat binnenstromen. Ook is hij voorzien van een premium audiosysteem en een navigatiesysteem met een grote, duidelijke scherm. Dit alles draagt bij aan het gevoel van luxe en comfort tijdens het rijden. Over dat rijden gesproken: Het is een R Dynamic uitvoering, waardoor de sportiviteit zowel optisch als onder de koets wordt benadrukt. Bochten gaan met veel gevoel en je kunt goed richten. Zelden heb je het gevoel niet in control te zijn. Zo gezegd is de Brit een sportieve wagen. Een nadeel van de E-Pace is echter het relatief hoge verbruik wanneer de accu leeg is. Want mede doordat hij snel en krachtig is, moet je wel rekening houden met de kosten van het brandstofgebruik. Dit kan voor sommigen een belemmering zijn. Het gaat om ongeveer 1 liter per 13 kilometer aan brandstof.


Al met al biedt de Jaguar E-Pace veel waar voor je geld als je op zoek bent naar een luxe, snelle en comfortabele SUV. Hij is uitgerust met veel moderne technologieën en heeft een kwalitatief hoogwaardig interieur. Het hoge verbruik en de relatief hoge aanschafprijs kunnen echter afschrikwekkend zijn voor sommige mensen. Je zou immers iets kunnen doorsparen voor de Range Rover Velar P400e. Maar daarover lees je binnenkort meer. Als je bereid bent om wat extra geld uit te geven ten opzichte van concurrentie en rekening te houden met het verbruik, dan is de E-Pace een geweldige keuze.